TOP termékek

Fórum

Nincsenek témák!

Látogató számláló

2
1
6
0
0
8
1

Floorball

Floorball, egy nagyon népszerű és dinamikus csapatsportág, amely már több mint 30 éve létezik. A sportág kicsit hasonlít az ismertebb hokira, ugyanakkor magában hordozza azokat a legjobb tulajdonságokat. Ez a sportág közkedvelt leginkább az észak-európai országokban, azonban több és több országban egyre nagyobb teret hódít magának.

A Floorball meglehetősen hasonlít a hokira, hiszen itt is egy kis labdát kell az ellenfél kapujába juttatni. A különbség azonban abban rejlik, hogy Floorball esetén egy kisebb, könnyű műanyag labdát használnak, és nincs jégpálya sem, helyette a sportolók egy csupasz területen vagy egy talajra szerelt műanyag pályán játszanak.

A sportágban további nagy előny a sokoldalúsága. A Floorballhoz szükséges felszerelés igen egyszerű, csupán egy póló, egy short, a megfelelő cipők és persze egy ütőszett szükséges hozzá. Így könnyen lehet sportolni az idősebb és fiatalabb korosztályoknak egyaránt.

Floorball közben nem kell korcsolyázni, ezért könnyebben megfelel sok sportolónak. Ugyanakkor a mozgás intenzív, így a játékosok nem unatkoznak, és akár több száz kalóriát is égethetnek el egyetlen edzés során.

Mint minden más sportban, itt is fontos a technika, a helyes testtartás és a jó állóképesség, ám mindezek fejlesztése fontos. Floorballban izgalmas és élvezetes tevékenység valójában a játékosok által kezdeményezett taktikák és hasonlók végrehajtása.

A sport népszerűsége egyértelműen növekszik, az idősebb és fiatalabb korosztályok egyaránt kiválasztják, és olyan eseményeket is hoz létre, mint az IFF Floorball Világbajnokság és az IFF Floorball Európa-bajnokság. A Floorball egy remek lehetőség az aktív mozgásra, az új csapatok alakítására, és a csapatszellem elsajátítására.

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy a Floorball egy könnyen tanulható, de izgalmas és dinamikus sportág, amely megfelel minden korosztály számára. És nagyon fontos, hogy a megfelelő sportcuccok a sport és az egészséges életmód fontosságát mutatják be.