TOP termékek

Fórum

Nincsenek témák!

Látogató számláló

2
1
6
9
9
3
0

Hobie kajakok és kiegészítők

RÓLUNK
1950 óta a Hobie azon dolgozik, hogy egyedi életstílust alakítson ki, amely szórakozás, a víz és a minőségi termékek köré épül. A kaliforniai központjukból a Hobie Cat Company és globális leányvállalatai lenyűgöző vízijárművek gyűjteményét állítják elő világszerte forgalmazásra. A jól ismert vitorlások mellett a Hobie Cat kínál álló-evezős deszkákat (SUP), kajakokat és csónakokat szabadidős és horgászati ​​célokra egyaránt. Minden termékcsaládot az alkatrészek és tartozékok széles skálája egészít ki.


HOBIE TÖRTÉNET
Hobie Alter álma szülei garázsában született 1950-ben, amikor Hobie úgy döntött, hogy a famegmunkálás iránti szeretetét a szörfözésre is alkalmazza. Apa kiállt a Buick autóvala garázsból, hogy helyet adjon egy balzsafa szállítmánynak, Hobie pedig elővette vonókését, és kifaragta a legelső szörfdeszkáját. Hamarosan elkezdtek bejönni a barátok, és mielőtt észrevette volna, már nem maradt hely a Buick számára – Hobie szórakozása elkezdődött.

Hobie és a sport együtt nőtt. Néhány évvel és 40 tonna fűrészporral később Hobie megnyitotta Dél-Kalifornia első szörfboltját Dana Pointban. Aztán 1958-ban Hobie és haverja, Gordon „Grubby” Clark új anyagokkal kezdett kísérletezni, szó szerint feltalálva a poliuretán hab szörfdeszkát. Az új deszkák könnyebbek, gyorsabbak és könnyebben lovagolhatók voltak, mint bármi más a vízben. Hirtelen mindenki szörfös akart lenni – és minden szörfös egy Hobie-t akart.

Az 1960-as évek közepén, amíg a Beach Boys rekordokat (zenei felvételeket)készített, a legendás Hobie Surf Team beállította a rekordokat. Hobie felállása igazi Who's Who volt a szörfözés nagyjai közül. Phil Edwards, Joey Cabell, Corky Carroll, Micky Munoz, Joyce Hoffman, Joey Hamasaki, Gary Propper, Billy Hamilton és Herbie Fletcher csak néhány a bajnokok közül, akik az évek során támogatták a jellegzetes Hobie gyémánt logót.

A 60-as évek végén Hobie csónakokban kezdett szórakozni. Hobie egy könnyű, gyors és könnyen vitorlázható játszócsónak prototípusát fejlesztette ki a polinéz ikertörzsű katamarán alapján. A történelem hamarosan megismételte önmagát. Ami a Hobie habszivacs szörfdeszkája volt a szörfözéshez, a Hobie Cat a vitorlázáshoz, a napon való szórakozás egy teljesen új módját vezette be, és közben forradalmasította az iparágat. Az elmúlt négy évtizedben többen szálltak vízre Hobie Cat-en, mint szinte bármely más vitorlás kivitelben. A Hobie Cat-ek még mindig a világ legkeresettebb hajói, és nehéz olyan víztömeget találni bármely kontinensen, ahol ne lenne aktív Hobie-versenyflotta.

Az elkövetkező években számos más óceáni újítás jelent meg Hobie képzeletében: a Hobie Power Skiff, egy 33"-es egytestű, egy 60"-os óceánjáró motoros Cat, valamint innovatív horgászúszók és kajakok széles választéka. A Hobie logója a legjobbat jelentette mindenben, a rádióvezérlésű vitorlázóktól a gördeszkákig, a világhírű polarizált napszemüvegekig és a sportruházatig.

Hihetetlennek tűnik, hogy egy férfi víziója ennyire szórakoztatja a vízimádó férfiakat és nőket világszerte, de ezen az osztályon Hobie Alter egyedül állt. Nem csak játékokat alkotott, hanem életformát, új szemléletet teremtett vizes világunkra. Az 1950-ben a tengerparton megszületett álom nemcsak Hobie számára vált valósággá, hanem az álmodozók új generációi számára is, akik mindannyian repülõ nagybetûvel varázsolják a napsütést, a szörfözést és a homokot.

A Hobie horgászkajakok tökéletes választásnak bizonyulnak mindazok számára, akik a kényelmet és a hatékonyságot helyezik előtérbe a horgászat során. Ezek a kajakok ugyanis teljesen új dimenziót nyitnak meg a horgászat világában, hiszen a hajtásuk teljesen különbözik azoktól a tradicionális megoldásoktól, amiket eddig ismertünk.

A Hobie kajakoknak ugyanis nem az evező a fő hajtás, ahogy azt megszokhattuk. Hiszen a Hobie a kajakokat pedál hajtással látta el. Ennek köszönhetően a horgászok szabadabban mozoghatnak, hiszen nem kell folyamatosan az evezőre koncentrálniuk. A Hobie pedál hajtású horgászkajak ugyanakkor gyorsabbak is, így hamarabb elérhetik a kívánt helyeket, még akkor is, ha kis erőbedobással haladnak.

A Hobie pedál hajtású horgászkajak előnyeinek sorában ott van a stabilitás is. Az ilyen típusú kajakoknál ugyanakkor két ponton is lehet kapaszkodni, ami tovább növeli a stabilitást és biztonságot a horgászok számára. A kajakok kettő vagy akár négy ponton is rögzíthetőek, így biztosítva az álló helyzetet, ami tovább bővíti a horgászati lehetőségeket.

A Hobie kajakok különböző típusai közül a Mirage Drive sorozat a legnépszerűbb, ami többféle modellt tartalmaz. Ezek a kajakok kimagaslóan kényelmesek, hiszen a hajtóerőt a lábakkal lehet előállítani. A kajakokhoz tartozó lábtartók és tartókarok lehetővé teszik, hogy a horgászok kényelmesen pedálozzanak akár hosszabb időn keresztül is. A lábak mozgatása pedig két fontos előnyt kínál. Egyrészt a pedál hajtás életre kelti a kajakot, így a horgász gyorsan haladhatnak áramlással szemben is. Másrészt a pedál hajtás egész testet megmozgatja, így nem egy izomcsoportra koncentrál a halász.

A Hobie pedál hajtású horgászkajak előnyeinek sorában nem hagyhatjuk ki az anyagminőséget és a tartósságot sem. Ezek a kajakok a legtöbb esetben polietilén anyagból készülnek, mely igen ellenálló a sérülésekkel és a korrózióval szemben. Emellett úgy vannak kialakítva, hogy a horgászok szabadabban mozogjanak rajtuk, akár esőben vagy hullámzásban is. Választhatunk a kajakok között egy vagy több ülőhelyes változatokból, és számos kiegészítővel is elláthatjuk őket, mint például horgászbot rögzítőkkel, árnyékolókkal, halradartartókkal.

A Hobie pedál hajtású horgászkajak megbízható és hatékony megoldást biztosítanak, amikor egyszerre szükséges, hogy gyorsan érjük el a lehető legtöbb helyet, csalikat és kiegészítőket használjunk, és kényelmesen, ergonomikusan pecázzunk. Ez a fajta kajak horgászat közben szinte már szükségszerű, ha valaki igazán teljes kényelmi élményt szeretne elérni. A pedál hajtásnak köszönhetően a pecások fejleszthetik fizikális állóképességüket, és egészséges életmódnak tesznek eleget. A Hobie kajakokkal a horgászat biztonságosan és kényelmesen történik, így ha valaki profi horgászként vagy szabadidős tevékenységként keresi az igazi kikapcsolódást, akkor a pedál hajtású Hobie kajakok mindenképpen kipróbálandók.