TOP termékek

Fórum

Nincsenek témák!

Látogató számláló

2
1
6
0
0
8
1

Kajak-Kenu, Gumicsónak, ISUP

Élményekben gazdag vízi sport, avagy a kajakozás előnyei

A víz közelsége mindenki számára nyugtató hatással van, a hullámok csobogása szinte elvarázsolja az embert. Ennek köszönhető, hogy a vízi sportok szerelmesei szinte megszállottan rajonganak hobbijukért, mely során megtapasztalhatják a természet lenyűgöző erejét, miközben egy rövid időre saját csöndes magányukba burkolózhatnak.

A vízi sportok egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő változata a kajakozás. A kajakozás fejleszti az állóképességet és komoly erőnlétet követel a sportág kedvelőitől. Mivel ülő pozícióban történik a testmozgás, ennek megfelelően a lábakat nem, azonban a felső izomzatot rendkívül módon erősíti a kajakozás.

Elengedhetetlen szempont a kajakosok számára, hogy jó úszók legyenek, emellett azonban a vízi közlekedés szabályaival és akadályainak leküzdési módjával is tisztában kell lenniük, továbbá a biztonságos sportoláshoz nélkülözhetetlen a természetes vizek tulajdonságainak pontos ismerete.

A kajakozás, csakúgy, mint bármilyen sportág, megköveteli a minőségi sporteszközöket. Tekintse meg a kínálatunkban szereplő kajakokat és válassza ki azt a darabot, mellyel az Ön számára is igazi élmény lesz a kajakozás!

A kajakozás remek időtöltés ősszel is!

 

Ebben a szép, őszi időszakban nincs is jobb időtöltés, mint kajakkal siklani a vízen, figyelni a sodrást, a csillanó vizet a hullámokon, gyönyörködni a parti magas fákban, és hallgatni a természet hangjait - ehhez viszont elengedhetetlen egy kiváló minőségű, minden szempontból megfelelő kajak.

 

Tudta, hogy a mai kajakforma Északon alakult ki? Az inuitoknak egy könnyű, egyszerűen forduló, gyors, vízi alkalmatosságra volt szükségük. Ez a szibériai umiak utódja, mely abban különbözik a kajaktól, hogy nem volt fedett teteje.

 

A mai kajakoknak sok kritériumnak kell eleget tenniük. Úgy tervezik őket, hogy manőverezni is lehessen velük, de stabil legyen az irányításuk is, mindazonáltal pedig lehessen velük megfelelő sebességgel haladni. Szerencsére a mai technika segítségével ezek a kritériumok könnyen megoldhatók!

 

Amennyiben olyan kajak után érdeklődik, melyen ülve nem kell aggódnia semmin, és nyugodtan élvezheti az őszi táj szépségeit evezés közben, forduljon hozzánk bizalommal!