Szűrés

Márka

TOP termékek

Fórum

Nincsenek témák!

Látogató számláló

2
1
6
0
0
6
2

Snowboard Kötések

A snowboard kötés kiválasztása

 

Itt a tél és vele együtt a síszezon. A hó azonban egyéb lehetőségeket is rejt magában: egyre többen hódolnak a snowboardozás szenvedélyének. A biztonságos sportolás azonban körültekintést igényel, kezdő snowboardozóként érdemes tisztában lenni a felszerelés kiválasztásának szabályaival, melyek közül az egyik legfontosabb a snowboard kötés.

 

A kötésnek a hódeszka irányításában van szerepe. Fontos, hogy az esés után is a lábunkon maradjon, ezért jól kell tartania. Kétféle snowboard kötés létezik, a puha és a kemény kötés:

 

  • A kemény kötés nagyobb stabilitású kötés, főleg alpin laphoz javasolt, vagyis azoknak a sportolóknak, akik nagyobb sebességen, profibb szinten űzik ezt a sportot.
  • A puha kötés népszerűbb, mert szabadabb mozgást enged viselőjének, mégis stabilabban rögzíti a lábat a deszkához.

 

Érdemes úgynevezett nose-cap pántot választani, ami rásimul a cipő orrára és a sarok felé tolja a lábat nem pedig rászorítja a deszkára.

 

Szórakozzon önfeledten, de közben ne feledkezzen meg a biztonságról se! Rendeljen minőségi snowboard kötést és egyéb felszerelést, valamint forduljon hozzánk bizalommal kérdéseivel!