Szűrés

Méret

TOP termékek

Fórum

Nincsenek témák!

Látogató számláló

2
1
9
7
8
5
0

Atomic sílécek

Hogyan válasszunk sílécet?

Lassan beköszönt a síszezon, így itt az ideje, hogy beszerezzük a szükséges sífelszerelést. A síelés legalapvetőbb kelléke a síléc, melynek kiválasztása során számos szempontot kell figyelembe venni, az alábbiakban ehhez szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

  • Első lépésként a tudásszintet kell felmérni, hiszen eltérő sílécre van szüksége egy kezdő, egy haladó, egy gyakorlott, illetve egy profi sízőnek. Míg a kezdőknek a puhább és rövidebb sílécek ajánlottak, addig a profik hosszabb és keményebb sílécet használnak.
  • Fontos szempont a síelő testmagassága, illetve testsúlya, ennek függvényében is változhat az ideális síléc. A testsúly tekintetében a síléc keménysége a mérvadó, értelemszerűen a testsúllyal arányosan nő a keménység is, a testmagasság pedig a síléc hosszát szabja meg, egy profi a magasságánál kb. 15 cm-rel hosszabb sílécet használ, egy kezdőnél ugyanez 20-25 cm.
  • Érdemes végiggondolnunk, milyen a síelési stílusunk, tempósabban szeretünk haladni, vagy lassabban, de kanyargósabban síelünk.
  • Ma már léteznek külön nők számára kifejlesztett sílécek, de alapvetően mindkét nem használhatja ugyanazokat a sporteszközöket.

A széles piaci kínálatban nehéz megtalálni a megfelelő sílécet, de amennyiben ezeket a tanácsokat megfontolja, ideális sífelszereléssel vághat neki a követező szezonnak. Bővebb információkért keressen fel minket bizalommal, munkatársaink készséggel segítenek Önnek, hogy a síelés biztonságos és élvezetes lehessen!