TOP termékek

Hírek

2012.08.31 11:09
HA MOST VÁSÁROLSZ SZANDÁLT VAGY PAPUCSOT MEGAJÁNDÉKOZUNK EGY 1000 FT ÉRTÉKŰ VÁSÁRLÁSI UTALVÁNNYAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011.10.27 12:07

Webáruházunkban jelenleg közel 12.000 termék van.Hogy mindenkinek kedvet csináljunk a vásárláshoz,ezentúl minden héten új akciókat ötlünk ki!Érdemes felíratkozni hírlevelünkre,mert  a legkülönlegesebb ajánlatainkat levélben küldjük el Neked!


Üdvözlettel:CalaSport Csapat


2010.11.25

Kedves téli sportbarátaim !

Bomba árak!!!

November 10-től folyamatosan frissülnek a téli sporteszközök!

Síléc szettek : Rossignol, Salomon, Fischer, Elan, Atomic, Dynastar, Head

Snowboardok és kötések:Rossignol,Hammer, Apo, Völkl, Salomon,

Látogató számláló

2
0
6
6
5
3
2

Sílécek gyártók szerint

A síelés története

A legtöbb sportág egyidős az emberiséggel – és bár nem gondolnánk a síelés is több ezer éves múltra tekint vissza, már ókori rajzokon is feltűnnek a síléces alakok. A síelés kialakulása elsősorban szükségből történt, és csak jóval később vált népszerű hobbivá és sportággá.

A sílécek legfőbb feladata akkor és most is az volt, hogy segítse a haladást a havas felületen, éppen ezért a hidegebb tájakon használták először ezt az eszközt. Természetesen régen nem élvezeti, hanem praktikus szempontok miatt kezdtek el a talpukra kötött anyagokkal közlekedni az emberek. Ilyen volt például a vadászat.

A síelés hobbivá válása leginkább a 19. századra tehető. Ekkor kezdték el az emberek pusztán a síelés miatt használni a sílécet - ekkor már maga az élmény számított.

A kezdeti nádból, bőrből és fából eszkábált talpak és lécek után megjelentek lassan a hosszúkás, felfelé kunkorodó lécek. Aztán az idő előrehaladtával jöttek a fejlesztések, újítások, a sílécre bőrszíjjal erősítették a cipőt. Később pedig a 20. század második felében már előkerültek az új anyagok (műanyag) és gyártási technológiák (préselés).

A sílécekből manapság óriási választék áll a síelők rendelkezésére, és a síelésnek a nyár közeledte sem szabhat gátat, hiszen számos könnyen megközelíthető síparadicsom van hazánk környékén. Válogasson webáruházunk széles kínálatából!